Report number: 103/2015



Title A Retrofit of a Victorian Terrace House in New Bolsover: A Whole House Thermal Performance Assessment
Summary This report presents the results and analysis of the thermal performance measurements made in a brick built end terrace house in New Bolsover, Derbyshire. The house constructed in 1891 has a total floor area of 88m2 and comprises a living room, kitchen/dining room and bathroom on the ground floor and three bedrooms on the first floor. The work was carried out by Historic England and Glasgow Caledonian University, before and after the installation in December 2011 of a package of interventions, including internal wall insulation, improved loft insulation, insulation of the suspended timber floor and reinstatement of single-glazed timber framed windows with high specification secondary glazing systems behind them. Before the intervention, the house had only loft insulation of varying thicknesses and a variety of single and double glazed replacement aluminium framed windows.
Series Other
Pages 90
Authors
  • Rhee-Duverne, S
  • Baker, Paul
Keywords Building and Landscape Conservation ,  Energy ,  Energy Efficiency ,  External Wall ,  Floor ,  Houses ,  Insulation ,  Internal ,  Loft ,  Modern ,  Moisture ,  Performance ,  Retrofit ,  Thermal ,  Walls
Hyperlinks